Genel Bilgiler


Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, eğitim ve idari faaliyetlere destek sağlamak üzere tasarlanmış geniş ve modern bir altyapıya sahiptir. Fakülte, 6.215 metrekare kapalı ve 7.000 metrekare açık alan üzerine kurulmuş olup, bu alanlarda öğrencilere ve akademisyenlere gerekli fiziki imkanları sunmaktadır.

Fakülte bünyesinde yer alan 18 derslik, bir bilgisayar laboratuvarı ve bir bilgisayar odası, öğrencilerin ders çalışmalarında ihtiyaç duydukları ortamı sağlamaktadır. Dersliklerde bulunan projektörler sayesinde, öğretim üyeleri ve öğrenciler görsel sunumlar yaparak görsel/işitsel araçları birlikte kullanabilmekte ve böylece eğitim ve öğretim faaliyetlerini daha etkin hale getirebilmektedir. Bu donanım, program öğrenme çıktılarını destekleyecek şekilde düzenlenmiştir, öğrencilerin derslerden maksimum verim almasını ve öğrenim süreçlerini geliştirmelerini sağlamaktadır.

Fakültemizde, öğrencilerimize hizmet veren Şehit Emin Güner Kütüphanesi, 224 metrekarelik bir alana ve 48 kişilik kapasiteye sahiptir. Kütüphanemizde 5.978 adet eser bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler, derslerine veya özel ilgi ve alakalarıyla ilgili kaynaklara kolayca ulaşabilmektedirler. Ayrıca, kütüphane, öğrencilere sessiz ve rahat bir ortamda ders çalışma imkanı sunarak akademik başarılarını desteklemektedir. Bunun yanı sıra, fakülte bünyesinde 35 metrekarelik ve 120 kişi kapasiteli bir konferans salonu bulunmaktadır. Bu salon, çeşitli akademisyenler, uzmanlar ve iş dünyasından liderlerin katılımıyla düzenlenen paneller, konferanslar ve seminerler için kullanılmakta olup, öğrencilere mesleki gelişim ve ağ oluşturma fırsatları sunmaktadır. Ayrıca, öğrenci etkinlikleri için 12 kişilik bir toplantı salonu da mevcuttur. Bu tür imkanlar, öğrencilerin mesleki gelişimlerini ve program öğrenme çıktılarının kazanılmasını desteklemektedir.

İşletme Bölümünün tarihçesi Hitit Üniversitesi’nin kuruluş tarihinden öncesine dayanmaktadır. Gazi Üniversitesi'ne bağlı olarak 1997 yılında, Çorum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin açılan ilk bölümüdür. Öğrenci alımına 1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında başlanmış olup ilk mezunlarını 2001-2002 Eğitim-Öğretim yılında vermiştir. 2006 yılında Hitit Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte Gazi Üniversitesi Çorum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hitit Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Bu tarihten itibaren İşletme Bölümü eğitim-öğretim faaliyetlerine Hitit Üniversitesi’ne bağlı olarak devam etmeye başlamıştır. 2006-2018 yılları arasında 886 öğrenci mezun vermiştir. Türkiye genelinde öğrenci tercihlerinde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımı durdurulan İşletme Bölümü, 2023 yılına kadar mevcut öğrenciler ve yeni yabancı uyruklu öğrencilerle yarı aktif olarak eğitim öğretim faaliyetlerini devam ettirmiştir. 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında tekrar tercih kılavuzuna alınmış ve 30 öğrenci ile aktif hale gelmiştir. Kamu ve özel sektörün gereksinim duyduğu yüksek nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amacıyla İşletme Bölümünün “Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe ve Finansman, Üretim Yönetimi ve Pazarlama ile Sayısal Yöntemler” olmak üzere dört ana bilim dalı bulunmaktadır.

İşletme bölümünde eğitim süresi 4 yıldır. Bu eğitim işletme ve kuruluşların her alanda verimi arttırmak amacıyla plan yapma, yönetme ve denetleme alanlarında öğrencinin gerekli bilgi ve beceriye sahip olmasını amaçlamaktadır. Bunun için ilk yarıyıllarda matematik, istatistik, ekonomi, hukuk daha ileri yıllarda ise üretim yönetimi ve pazarlama, yönetim ve organizasyon, muhasebe, finans, hukuk, bilgisayar gibi dersler verilmektedir. Programda, öğrencilere öğrenim süreleri boyunca temel mesleki bilgilerin yanında teknolojiyi kullanma bilgi ve becerisi kazandırılmaktadır. Okutulan derslerin amacı, öğrencilere genel bilgi kazandırmanın yanı sıra pratik bilgilerle iş dünyasına hazırlamak ve teknik gücünü geliştirmektir. İşletme Bölümü, öğrencilerini Türkiye ve uluslararası piyasalardaki zorlu koşullarla karşılaşmaya hazırlar. Bölüm, özellikle idari bilimler, ekonomi ve sosyal bilimler alanlarında disiplinler arası bir eğitimi destekler.

HIZLI ERİŞİM